YOZGAT HABERLERİ SAĞLIK GÜVENLiK iNTERNET TEKNOLOJi Foto Galeri Video Galeri
Yaşam Laboratuar Eleman ilanıYozgatlı Esnaf ve işadamları Derneği

EKİLİ ALANLARA DOLU ZARAR VERDİ

EKİLİ ALANLARA DOLU ZARAR VERDİ
18 Haziran 2011, 10:17
Kadışehri
0 Yorum
Bu haber 5886 defa okunmuştur.
Facebook   
YOZGATLI
Kadışehri ilçesine bağlı Örencik, Kıyılı, Üçağaç, Kemallı, Kabalı, Gümüşdiğin, Vasfıbey, Halıköy, Yoncalık, Yangı köyleri ve Saraykent ilçesine bağlı İzibüyük ve Kesikköprü köylerinde toplam 37 bin dönüm ekili zarar gören tarım alanlarında gerekli olan zarar tespit çalışması başlatıldı.

Zarar tespit çalışmaları ile ilgili ilk incelemelere Ak Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer, il bürokratları ile birlikte katılarak, doludan zarar gören ekili alan sahibi çiftçilerle bir süre görüştü.

Ak Parti Yozgat Milletvekili Bozdağ incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, dolu nedeniyle 11 köydeki toplam 37 bin dönüm ekili alanın zarar gördüğünü, bu alanlarda hasar tespit çalışmasının başlatıldığını dile getirerek, "Yağış sonrasında başlatılan tespit çalışmaları devam etmektedir. Hasar tespit komisyonlarının hazırlayacağı raporlar daha sonra ilgili makamlara intikal ettirilecektir" dedi.
Başbakanlık ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığından gelecek yardımlarla, zarara uğrayan çiftçilerin yaralarının sarılmaya çalışılacağını anlatan Bozdağ, "Artık bu konuda devlet şunu istiyor; ekili arazilerinizin sigortasını yaptırın, masrafların büyük çoğunluğu yine devlet tarafından karşılanmaktadır" diye konuştu.
YOZGATIN SESi

Bu haber 5886 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

Kadışehri  KATEGORİSİNDEN HABERLER

Yozgat Kadışehrinde Dana, sahibini boynuzlayarak öldürdü

Yozgat Kadışehrinde  Dana, sahibini boynuzlayarak öldürdü Yozgat ın Kadışehri ilçesine bağlı Örencik Köyünde, boynuz darbeleriyle 69 yaşındaki Hacı Işık ın ölümüne sebep old...

Yozgat Kadınşehri Projesi ne 107 Bin Euro Hibe

Yozgat Kadınşehri Projesi ne 107 Bin Euro Hibe Yozgat ın Kadışehri ilçesinde Kadın İstihdamının Desteklenmesi Programı kapsamında yürütülen Kadınşehri Projesi ne ...

YOZGAT KADIŞEHRi ZiRAAT ODASI BAŞKANI KILIÇ GÜVEN TAZELEDi

YOZGAT KADIŞEHRi ZiRAAT ODASI BAŞKANI KILIÇ GÜVEN TAZELEDi Yozgat’ın Kadışehri Ziraat Odası Genel Kurulu yapıldı
  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.