YOZGAT HABERLERİ SAĞLIK GÜVENLiK iNTERNET TEKNOLOJi Foto Galeri Video Galeri
Yaşam Laboratuar Eleman ilanıYozgatlı Esnaf ve işadamları Derneği

Sistem Geri Yükleme Çalışmıyorsa...

Sistem Geri Yükleme Çalışmıyorsa...
30 Mayıs 2011, 00:28
Bilgisayar
0 Yorum
Bu haber 3188 defa okunmuştur.
Facebook   
YOZGATLI
Bilgisayarınızın sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam etmesi için internetten indirdiğiniz ve kurduğunuz programları özenli bir şekilde seçmek büyük önem taşıyor. Fakat bu tek başına yeterli olmayabilir. Düzenli aralıklarla disk birleştirmesi yapmanın da faydası büyüktür. Yine de zaman zaman sisteminizin sağlıklı çalışmasını engelleyecek sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu tip durumlarda en sağlıklı çözüm Sistem Geri Yükleme ile işletim sisteminim kaydettiği, daha önceki ve sorunsuz çalıştığı bir halini geri yüklemek olacaktır. Ama ne yazık ki bu da her zaman beklediğiniz sonucu vermeyebilir.

Sistem Geri Yükleme çalışmamakta direniyorsa veya geri yükleme işlemi sırasında bir sorunla karşılaşırsanız ilk yapmanız gereken şey aynı işi bir kez de Güvenli Mod'da iken tekrarlamak olacaktır. Bilgisayarınızı Güvenli Mod'da çalıştırmak için sistemi yeniden başlatın ve bilgisayar açılırken F8 tuşuna basın.

Windows Güvenli Mod'da yeniden başladıktan sonra Başlat tuşuna tıklayınca açılan arama kutusuna sistem yazın ve bulunan seçeneklerden sistem geri yüklemeye tıklayın. Bu sayede daha önce Sistem Geri Yükleme'nin sağlıklı çalışmasını engelleyen problemleri aşarak sisteminizi kurtarabilirsiniz.

Disk alanı ve diğer önemli detaylar

Sistem Geri Yükleme'nin çalışmasını engelleyen sorunlardan biri de yetersiz sabit disk alanı olabilir. Sistem Geri Yükleme'nin sağlıklı çalışabilmesi için en az 300 MB boş sabit disk alanına ihtiyaç duyar. Eğer sabit diskinizde yeterli boş alan varsa bunun daha fazlasını ayırmanızın da faydası olabilir.

Bunu düzenlemek için Bilgisayarım'a sağ tuş ile tıklayıp Özellikler'i seçin. Buradan Gelişmiş Sistem Ayarları bağlantısına tıklayın ve açılan pencerede sistem geri yükleme ile ilgili olan sekmeye geçin. Buradaki ayarlardan sisteminizin geri yükleme için ne kadar boş alan ayıracağını belirleyebilirsiniz.

Diğer önemli bir nokta sistem geri yükleme noktalarının gerçekten yaratılıp yaratılmadığı olacaktır. Bunun için Başlat'a tıkladıktan sonra rstrui kelimesini arayın ve en üstte çıkan sonuca tıklayın. Bir sonraki pencereden ilerleyin ve tüm sistem geri yükleme noktalarının var olup olmadığını kontrol edin.

Bunun dışında Windows 7'nin sunduğu disk onarım aracını da deneyebilirsiniz. Sistem Geri Yükleme sadece, işletim sisteminin tamamen sorunsuz çalıştığı durumlardaki yedekler sayesinde işe yarayacaktır. Ama eğer çok geç kaldıysanız disk onarımı daha iyi bir tercih olabilir. YOZGATIN SESi

Bu haber 3188 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

Bilgisayar  KATEGORİSİNDEN HABERLER

Duyguları anlayan bilgisayarlar geliyor!

Duyguları anlayan bilgisayarlar geliyor! Yeni teknolojiyle bilgisayar kullanıcılarının duygularını anlamak mümkün olabilecek. Böylece internetteki reklamlar...

YTV66 Yozgatlı Tv Programı

YTV66 Yozgatlı Tv Programı YTV66 Yozgatlı Tv Programı yeni versiyonu

Türk halkı bilgisayarı sevdi!

Türk halkı bilgisayarı sevdi! Türkiye'de 2005 yılında yüzde 17.7 olan bilgisayar kullanım oranı 6 yılda 2.6 kat artarak 2011 itibarıyla yüzde...

Dünyanın en ucuz bilgisayarı piyasada!

Dünyanın en ucuz bilgisayarı piyasada! Kredi kartı büyüklüğünde ve çocuklara bilgisayar kullanmayı öğretmeyi amaçlayan bilgisayar bugün ilk kez internet ü...

RAM satın alacaklar dikkatli Okusun

RAM satın alacaklar dikkatli Okusun RAM yani bellek alırken hala MHz değerine bakıyorsanız bu yazıya göz atmanızda fayda var.

İşe yarayan Çinli Çakma!!!

İşe yarayan Çinli Çakma!!! Çinliler telefon, elektronik cihaz derken hızlarını alamadı ve şimdi de...

Sakın şarjınızı sonuna kadar bitirmeyin

Sakın şarjınızı sonuna kadar bitirmeyin Servet harcayıp aldığınız laptop'un pilinin 6 ayda ölmesini istemiyorsanız işte yapmanız gerekenler..

Dünyanın en hızlı bilgisayarı!

Dünyanın en hızlı bilgisayarı! Fujitsu'nun RIKEN'le birlikte geliştirdiği süper bilgisayar 'K Computer' TOP500 sıralamasında dünya...

25 dolara bilgisayar !!!

25 dolara bilgisayar !!! USB bellek büyüklüğündeki bilgisayar ile masaüstü bilgisayarınızda yapabildiğiniz birçok şeyi yapabilmek mümkün.
  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.