YOZGAT HABERLERİ SAĞLIK GÜVENLiK iNTERNET TEKNOLOJi Foto Galeri Video Galeri
Yaşam Laboratuar Eleman ilanıYozgatlı Esnaf ve işadamları Derneği

Sosyal medyada kırmızı alarm!

Sosyal medyada kırmızı alarm!
01 Ekim 2013, 02:28
iNTERNET DÜNYASI
0 Yorum
Bu haber 6530 defa okunmuştur.
Facebook   
YOZGATLI
Facebook'ta p0rnografi, fuhuş çeteleri ve sapıklara dikkat!

Facebook ve Twitter 'daki kontrolsüz kullanım çocuklar için büyük tehdit. Uzmanlar uyarıyor: Sosyal medya sapıklık batağı ve aktif fuhuş pazarına döndü.

Hayatımızda giderek daha fazla yer alan, iyi yönde kullanıldığında büyük fayda sağlayan sosyal medya, kirli amacı bulunanların da işini kolaylaştırdı. Artık en mahrem bilgiler ve görseller, bir çoğu sahte hesaplar üzerinden olmak üzere, kolayca paylaşılabiliyor. Bu kontrolsüz mecra, en çok da çocukları tehdit ediyor.
 
Twitter'a üyelik için yaş sınırı bulunmazken, Facebook, çocukların korunması için, 13 yaşından küçüklerin hesap açmasına izin vermiyor. Fakat yaşı küçük olanlar da bu engeli kolayca aşabiliyor. Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de 9-16 yaş grubundaki çocukların yarısından fazlası Facebook hesabına sahip.
 
Twitter ise yayımladığı kurallarda, “Profil fotoğrafınızda, başlık fotoğrafınızda veya kullanıcı arka planınızda müstehcen veya porn0grafik resimler kullanamazsınız” uyarısı yapıyor, ancak birçok profilde buna uyulmadığı görülüyor. Çünkü bu hesapların kapatılması için başvurulan tek yöntem kullanıcıların şikayet etmeleri. Twitter, bunun dışında, doğrudan denetim ve engelleme yapmıyor. Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlara giren küçüklerin, bu sitelerde çok sayıda hesap açan fuhuş çeteleri, hayat kadınları ve 'pedofili' hastası sapıklarla karşılaşması ise işten bile değil. 18 yaş altındakiler, fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimlerini zedeleyebilecek yayın ve paylaşımlara hiçbir engel olmadan ulaşabiliyor.
 
Uzmanlar ise çağımızın en büyük tehdidi olan 'internetteki korkunç tuzağa' karşı anne-babalara dikkatli olmaları uyarısında bulunuyor. Sosyal medyayı sapıkların ve suçluların da kullandığına dikkati çeken Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Çetin, artık bilişim suçları ile ilgili daha ciddi denetim ve çalışmalar yürütülmesi gerektiğini vurguluyor. Çetin, “Dünyada internet kullanımında 8. sıradayız. Fakat sosyal medya araçlarının ve paylaşım sitelerinin 'kırmızı çizgisi' belirlenmeli” diyor.
 
Çocukları nasıl korumalıyız?

> Çocuklar sosyal çevresini internetten seçmemeli.

> Çocuklar ve gençler için sınırlı kullanım sağlanmalı.

> Evde, okulda internet kotalı hale getirilmeli.

> Mobil internetle “Kullan Çık” prensip haline getirilmeli.

> Emniyet birimleri “bilişim suçları” ile daha organize mücadele etmeli.

> İnternet için “ihbar hatları” kurulmalı.

FUHUŞ HATTINA DÖNDÜ

Facebook ve Twitter gibi sosyal medya araçları, özgür dolaşım sebebiyle fuhuş çeteleri ve adi suçluların uğrak yeri oldu. Hayat kadınları ve müşteri arayan 'muhabbet tellalları', sosyal medyayı aktif fuhuş pazarına çevirdi. Fotoğraflar, telefon numaraları ve iletişim bilgileri açık açık yayınlanıyor.
 
EBEVEYNLER DİKKAT!
 
Sosyal medyanın yıkıcı etkisinin açıkça ortaya çıktığını belirten Pedagog Adem Güneş, şunları dile getirdi: “Sosyal medya bir haberleşme aracından çıkarak; toplumları ve bireyleri ahlaki ve siyasi olarak parçalayan bir meta haline geldi. İnternet bu şekilde var olduğu sürece internetin içerisinde p0rn0grafi olacak. Bunu önlememiz mümkün değildir. Ancak tedbir alabiliriz. Anneler babalar dikkat etmeli. Çocukların ve gençlerin porn0grafik içeriklere ulaşmaması ve fuhuş çetelerinin eline düşüp mağdur olmaması için gereken özeni göstermeli.”
YOZGATIN SESi

Bu haber 6530 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

iNTERNET DÜNYASI  KATEGORİSİNDEN HABERLER

Facebook ve Twitter den Türkiyeye Red..

Facebook ve Twitter den Türkiyeye Red.. 1 milyardan fazla aktif kullanıcı olan sosyal paylaşım sitesi Facebook, Türk hükümetinin talep ettiği bilgilerin yü...

Türkiyede internet kullanımı 9 yaşında başlıyor!

Türkiyede internet kullanımı 9 yaşında başlıyor! Türkiye'de bilgisayar kullanımı ortalama 8, internet kullanımı 9 yaşında başlıyor. Cep telefonu kullanımına ort...

Twitter spamdan korunma rehberi!

Twitter spamdan korunma rehberi! Önce Twitter'da binlerce takipçi ortadan kayboldu, sonra bazı hesaplar birden askıya alındı. Bunun üzerine '...

Facebook ta Dil sorunu kalmayacak!

Facebook ta Dil sorunu kalmayacak! Dünyanın en popüler sosyal paylaşım sitesi Facebook, yabancı dil sorununu ortadan kaldırmaya hazırlanıyor.

Google'da en çok ne aradık!

Google'da en çok ne aradık! Türkiye'deki internet kullanıcıları son 7 ayda arama motoru Google'da bakın en çok neleri aradı.

Sosyal medya gençleri kimlik krizine sokuyor!

Sosyal medya gençleri kimlik krizine sokuyor! Sosyal paylaşım sitelerinden başkalarının hayatlarını takip edenlerin bunalıma girdikleri belirlendi. Gençlerin, Fa...

Twitter özür diledi!

Twitter özür diledi! Özellikle İngiltere'de giderek daha fazla kullanıcının Twitter'da maruz kaldıkları tehdit ve tacizlerden şi...

İnternet "eşi dostu" geçti!

İnternet Türkiye'de 2007'de yüzde 41,8 ile en çok kullanılan bilgiye erişim kaynağı olan "eş dost"un yerini 2012'...

"Twitter'ın güvenirliği sarsıldı!"

Twitter'daki sahte hesaplar konusuna değinen BTK Başkanı kendi adına da sahte hesap açıldığını söyleyerek, '...
  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.