YOZGAT HABERLERİ SAĞLIK GÜVENLiK iNTERNET TEKNOLOJi Foto Galeri Video Galeri
Yaşam Laboratuar Eleman ilanıYozgatlı Esnaf ve işadamları Derneği

İslama bir saldırı da Fransadan

İslama bir saldırı da Fransadan
19 Eylül 2012, 11:59
GÜNDEM
0 Yorum
Bu haber 4460 defa okunmuştur.
Facebook   
YOZGATLI
ransız haftalık mizah dergisi ''Charlie Hebdo'' yarın yayımlanacak son sayısında, Hazreti Muhammed'i tasvir ettiği iddia edilen karikatürleri bastı.

Başbakan Jean-Marc Ayrault, söz konusu karikatürleri ''aşırı'' bulduğunu ve onaylamadığını söyledi.

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, ''mevcut konjonktür içinde başbakan bu tür aşırılıkları onaylamıyor ve herkesi sorumlu olmaya davet ediyor'' ifadesi kullanıldı.

''İfade özgürlüğünün, cumhuriyetin temel ilkelerinden birisi olduğu'' bildirilen açıklamada, ''bu özgürlüğün yasaların belirlediği sınırlar çerçevesinde kullanılması gerektiği'' görüşü savunuldu.

Açıklamada, ''laiklik ilkesi, hoşgörü değerleri ile din ve inanç özgürlüğüne saygının, cumhuriyet sözleşmesinin kalbinde yatan en önemli unsurlar olduğu'' ifade edildi.

Derginin yönetimi, ''ITele'' televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Hazreti Muhammed'i tasvir ettikleri karikatürün daha önce yayınlanan karikatürlerden ''daha fazla tahrik edici olmadığı'' görüşünü savunarak, ''zaten basın özgürlüğü bir tahrik değil mi?'' sorusunu yöneltti.

DERGİ, DAHA ÖNCE DE AYNI HATAYI YAPTI

Charlie Hebdo, 2011 Kasım sayısında da editörlüğünü Muhammed Peygamber'e verdiğini duyurduktan sonra saldırıya uğramıştı..

Sol anarşist eğilimiyle bilinen derginin yöneticileri, Tunus'taki İslamcı En Nahda partisinin zaferini kutlamak için özel sayı hazırladıklarını, amaçlarının provokasyon olmadığını açıklamıştı.

haber365
YOZGATIN SESi

Bu haber 4460 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

GÜNDEM  KATEGORİSİNDEN HABERLER

Dr. Enver Ören vefat etti.

Dr. Enver Ören vefat etti. İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Enver Ören vefat etti.

Yozgat Hakkındaki iftiraya BOZDAĞ dan Cevap

Yozgat Hakkındaki iftiraya BOZDAĞ dan Cevap "Yozgat yabancıya toprak satışında birinci" yönündeki haberler kenti karıştırdı. Yozgatlı Başbakan Yardımcısı Bekir...

Türk Dünyası ortak ordusu resmen kuruldu

Türk Dünyası ortak ordusu resmen kuruldu Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Moğolistan güçlerini birleştirdi, ilk karargâh Ankara oldu.

YOZGATLI TV

YOZGATLI TV Yozgatlı Tv ve Radyo programımız hizmetinize girmiştir

Göktürk-I in gecikmesinde İsrail parmağı!

Göktürk-I in gecikmesinde İsrail parmağı! Göktürk-I uydusunu üreten Fransız firmanın İsrail'in 'bizim toprakları görmesin' baskısına maruz kalmas...

Zincirlikuyuda Bir Mezar Yeri 550 Bin Lira

Zincirlikuyuda Bir Mezar Yeri 550 Bin Lira İstanbul Mezarlıklar Müdürlüğü'nün tapulu olanlar hariç yeni gömü yapılmasına izin vermediği mezarlıklarda tapu...

Eşi Tutuklu Olan Kadına Maaş Müjdesi

Eşi Tutuklu Olan Kadına Maaş Müjdesi Dul ve yardıma muhtaç kadınlara maaş bağlanmasının ardından bir müjdeli haber de, eşleri cezaevinde olan kadınlara ...

AB, Açlık Grevlerinden Endişe Duydu

AB, Açlık Grevlerinden Endişe Duydu Cezaevlerindeki açlık grevi tartışmaları Türkiye sınırlarını aştı. Konuyla ilgili AB Komisyonu'ndan yapılan açı...

Otogazda büyük hile

Otogazda büyük hile Sıcak şehirlerde hacmi genişleyen LPG (otogaz), haksız kazanç kapısı oldu.
  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.