YOZGAT HABERLERİ SAĞLIK GÜVENLiK iNTERNET TEKNOLOJi Foto Galeri Video Galeri
Yaşam Laboratuar Eleman ilanıYozgatlı Esnaf ve işadamları Derneği

Yozgat Çandır da 15 Çiftçiye 315 Saanen Keçisi Dağıtıldı

Yozgat Çandır da 15 Çiftçiye 315 Saanen Keçisi Dağıtıldı
31 Mart 2012, 00:30
Çandır
0 Yorum
Bu haber 7456 defa okunmuştur.
Facebook   
YOZGATLI
Yozgat ın Çandır Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan "Saanen Keçisi Yetiştiriciliği" projesi kapsamında 15 çiftçiye 315 saanen keçisi dağıtıldı.

Yozgat’ın Çandır ilçesinde düzenlenen saanen keçisi dağıtım törenine Yozgat Valisi Necati Şentürk, Çandır Kaymakamı Musa Üçgül, Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu ve vatandaşlar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Musa Üçgül, son bir yıl içerisinde Çandır Kaymakamlığı öncülüğünde, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi ile yapmış oldukları çalışmalar neticesinde büyükbaş hayvan varlığını 800’den bin 200’e, küçükbaş hayvan sayısını da 2 bin 400’den 3 bin 500’e çıkarttıklarını belirterek, “Saanen Keçisi Yetiştiriciliği Projesinin duyurusunu yaptığımızda 15 kişi için hazırlanan projeye 91 kişi başvurmuş olup bu da ilçemizde hayvancılığa olan eğilimin bir göstergesi olmuştur. Bugün 15 çiftçimize 315 saanen keçisi dağıtacağız” dedi.

Daha sonra konuşan Vali Necati Şentürk, son yıllarda özellikle hayvancılık konusuna önemli çalışmaların bulunduğunu belirterek, “Yozgat ve ilçeleri hayvancılık yapmak için son derece elverişli koşullara sahiptir. Kaymakamımızın verdiği hayvan sayıları Çandır ilçesi için çok az rakamlar. O yüzden hazırlanan bu proje ile hem 15 aileye geçim kaynağı sağlamak, hem de vatandaşlarımıza örnek olması açısından çok önemsiyoruz. Bu keçilerin seçilme nedeni, farklı yerlere kolayca uyum sağlaması, süt verimi, yapılan araştırmalara göre anne sütüne en yakın süt olarak Saanen Keçisi sütü olması ve üreme kapasitesinin yüksek olmasıdır. 20 Keçi bir ailenin geçimini kolayca sağlayabileceği tespit edilmiş olup umuyorum ki bu proje birçok çiftçimize de örnek olacaktır. Her bir çiftçimize 10 keçi, 10 oğlak ve 1 teke olmak üzere toplam 21 Saanen Keçisi vereceğimiz. Bu projeden yararlanan 15 çiftçimize de başarılar r ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Program 15 çiftçiye toplam 315 Saanen keçisi ve her bir çiftçiye bir adet süt sağma makinesinin dağıtımıyla son buldu. YOZGATIN SESi

Bu haber 7456 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

Çandır  KATEGORİSİNDEN HABERLER

  • Bu kategoriye henüz haber eklenmedi.
  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.