YOZGAT HABERLERİ SAĞLIK GÜVENLiK iNTERNET TEKNOLOJi Foto Galeri Video Galeri
Yaşam Laboratuar Eleman ilanıYozgatlı Esnaf ve işadamları Derneği

Yozgat Ak Parti İle Hizmet Almaya Başladı!

Yozgat Ak Parti İle Hizmet Almaya Başladı!
05 Ocak 2012, 00:40
Yozgat Merkez
0 Yorum
Bu haber 4876 defa okunmuştur.
Facebook   
YOZGATLI
AK Parti Yozgat İl Başkanı Av. Fahri Açıkgöz, Yozgat'ın AK Parti iktidarı ile daha fazla hizmet almaya başladığını ve bundan sonra da alacağını söyledi.

2011 yılını değerlendiren AK Parti Yozgat İl Başkanı Av. Fahri Açıkgöz, Yozgat'ın AK Parti iktidarıyla hızla geliştiğini ifade ederek, "2011 yılı içerisinde ilimizde Et ve Balık Kurumu hizmete girdi. Belediyeye ait olan et entegre tesisleri Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Meclis Başkanımız Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ ve milletvekillerimizin desteği ile Et ve Balık Kurumuna devredilmiştir. Şu anda kapasite gelişimi için 16 milyon liralık ödenek sağlanmış ve çalışmalar başlamıştır." dedi. Et ve Balık Kurumu'nun sadece et kesilen yer olarak düşünülmemesi gerektiğini dile getiren İl Başkanı Açıkgöz, "Et ve Balık Kurumu Yozgat'ı hayvancılığın merkezi haline getirecektir. Hayvancılığın gelişmesiyle birlikte tarım ve özellikle yem bitkileri ekimi ve satışı aratacaktır. Bu da çiftçimize yeni bir kaynak demektir." dedi.

Yine AK Parti iktidarı ile Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) Yozgat'a büyük yatırımlar yaptığına değinen İl Başkanı Av.Fahri Açıkgöz, "İl merkezimiz başta olmak üzere hemen hemen tüm ilçelerimizde kaliteli konutlar yükselmeye başlamıştır. Sadece il merkezimize yaklaşık bin 900 konutun inşaatı tamamlanmış vatandaşlarımıza teslim edilmiştir. Şu anda 486 konut inşaatı da sürmektedir. İnşallah 2012 yılı sonlarına doğru bu konutlarda sahiplerine teslim edilecek." diye konuştu.

Yozgat'ta işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması yönünde de büyük çalışmalar yapıldığına dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Açıkgöz, "İlimize bin kişinin istihdam edilebileceği bir çağrı merkezi kuruldu. Şu anda ilk etapta işe başlayacak 100 gencimiz eğitim seminerine alındılar. İnşallah bu ay içerisinde bu 100 kişi işe başlayacak. Çağrı merkezi her ay 100 kişi daha istihdam ederek yıl sonunda çalışan sayısını bine çıkaracak. Bu rakam Yozgat için çok önemli bir rakamdır." şeklinde konuştu.

Diğer kurumlarında da bir çok yatırımı bulunduğuna değinen İl Başkanı Açıkgöz, "Şehrimizde bulunan ve 500 öğrencinin eğitim gördüğü Yozgat Polis Meslek Yüksekokulu'nun kapasite arıtırımı çalışmaları sonuç verdi ve okulunun kapasitesi 500 öğrenci daha artırılarak bine çıkarıldı. Yeni gelecek 500 öğrencinin eğitim göreceği binalar için gerekli ödenek ayrıldı. İnşallah bu yıl içerisinde inşaat çalışmaları başlayacak. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü hizmet binası için gerekli ödenek ayrıldı inşaat çalışmaları bu yıl başlayacak." dedi.

Tarım ve Hayvancılığın gelişmesi yönünde de büyük çalışmaların bulunduğunu ifade eden Açıkgöz, "Boğazlıyan ilçemizdeki 2 bin 500 başlık damızlık hayvan üretme çiftliğinin kapasite genişletilerek 4 bin baş hayvana çıkarıldı. Yine Et ve Balık Kurumunda kapasite gelişimi sürüyor. Kadışehri ilçemizdeki 10 bin dönümlük alanda meyvecilik ve yine il merkezine bağlı köylerimiz ve Sorgun ilçemizde meyveciliğin gelişimi konusunda çalışmalar sürüyor. Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, geçtiğimiz gün Cumhuriyet Meydanı'nda söyledi. Boşa akan sularımızı değerlendirip sulu tarım oranımızı artıracağız. AK Parti iktidarı ile Yozgat sayamadığımız onlarca hizmeti almıştır. Bundan sonra da almaya devam edecektir. Yozgat halkı AK Parti iktidarını her zaman desteklemiş, AK Parti iktidarı da bu desteği karşılıksız bırakmayacaktır." ifadelerini kullandı YOZGATIN SESi

Bu haber 4876 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

Yozgat Merkez  KATEGORİSİNDEN HABERLER

Yozgat’ta Süper Lig güreş müsabakaları

Yozgat’ta Süper Lig güreş müsabakaları Yozgat’ta Süper Lig güreş müsabakaları tamamlandı

Yozgat'ta 2. Çiğdem Şenliği'ne Yoğun İlgi

Yozgat'ta 2. Çiğdem Şenliği'ne Yoğun İlgi Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen "2. Çiğdem Şenliği" yoğun ilgi gördü.

Hocalı Katliamının 20. Yıl Dönümüne Yozgat'ta Ermeniler Protesto Edildi

Hocalı Katliamının 20. Yıl Dönümüne Yozgat'ta Ermeniler Protesto Edildi Hocalı Katliamı'nın 20. yıl dönümü münasebetiyle Yozgat Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar, Ermeniler y...

Yozgat iş Kurumu il Müdürlüğü 2011 yılında bin 750 kişiyi işe yerleştirdi.

Yozgat iş Kurumu il Müdürlüğü 2011 yılında bin 750 kişiyi işe yerleştirdi. Yozgat iş Kurumu İl Müdürlüğü 2011 yılında bin 750 kişiyi işe yerleştirdi.

Yozgat Bozok Üniversitesinde bilgisayarlı tomografi...

Yozgat Bozok Üniversitesinde bilgisayarlı tomografi... Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi gelişimini hızla sürdürüyor.

Yozgat Çamlık Milli Parkına Özel Proje..

Yozgat  Çamlık Milli Parkına Özel Proje.. AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Çamlık Milli Parkı Projesinin 3 etapta 3 yıl içerisinde tamamlanacağını s...

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğüne Saim Kuş Atandı

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğüne Saim Kuş Atandı Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız merkeze alınırken, yerine Elmadağ ilçe Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş at...

Yozgat Jandarmasından trafo hırsızlarına suç üstü...

Yozgat Jandarmasından trafo hırsızlarına suç üstü... Yozgat il Jandarma Komutanlığı ekipleri trafo hırsızlarına suç üstü yakaladı.

Yozgat Zabıtaları internet Kafeleri Denetliyor...

Yozgat Zabıtaları internet Kafeleri Denetliyor... Yozgat Belediyesi Zabıta Ekipleri ile Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri internet kafeleri denetleyip,...
  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.