YOZGAT HABERLERİ SAĞLIK GÜVENLiK iNTERNET TEKNOLOJi Foto Galeri Video Galeri
Yaşam Laboratuar Eleman ilanıYozgatlı Esnaf ve işadamları Derneği

Yozgatta Kaplıca Tanıtımı için Ödüllü Arabaşı Yarışması Yapıldı

Yozgatta Kaplıca Tanıtımı için Ödüllü Arabaşı Yarışması Yapıldı
24 Aralık 2011, 00:59
Sarıkaya
0 Yorum
Bu haber 5186 defa okunmuştur.
Facebook   
YOZGATLI
Yozgat Sarıkaya Belediye Başkanlığı, ilçede bulunan tarihi kaplıcaların tanıtılması için ödüllü arabaşı yemeği yarışması düzenledi. Yarışmada ev hanımları tarafından hazırlanan arabaşı çorbası ve hamuru jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.

Kaplıca bahçesinde düzenlenen arabaşı yarışmasına Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, daire müdürleri, yarışmaya katılan ev hanımları ve vatandaşlar katıldı.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, ilde göreve başladığı günden itibaren gerek Yozgat'ın yeraltı zenginliklerinin gün yüzüne çıkarılması, gerekse kültürel zenginliklerin tanıtılmasına yönelik ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını kaydetti. Vali Şentürk, "Yozgatımız, ülkemizin en büyük zenginliklerine sahip illeri arasında büyük bir öneme sahiptir. Bu bakımdan bu zenginliğimizin uluslararası platformlarda tanıtılması için Ankara'da dört gün süren 'Yozgat Tanıtım Günleri' düzenledik. Bu etkinliğimizde ilimizin tarihi, kültürü ve yöresel lezzetlerinin tanıtımının en iyi şekilde yapılmasını sağladığımıza inanıyorum. Çünkü Ankara'daki tanıtım günlerinin ardından ilçelerimiz kaplıcalarına Ankara ve çevre illerden oldukça yoğun bir katılım olduğu bizzat işletmecilerimiz tarafından teşekkür edilerek bana iletildi. Bu bakımdan bu tür etkinliklere her zaman ayrı bir önem vermişimdir." dedi.

Yozgat'ın tarihi, kültürel ve yöresel birçok zenginliklere sahip olduğunu vurgulayan Vali Şentürk, "İlimizin birbirinden lezzetli yöresel yemekleri vardır. Arabaşı yemeğinin yanı sıra Yozgat testi kebabı, Yozgat tandır kebabı, madımak, parmak çöreği ve daha birçok kendine has damak tadı var. Biz bunların hepsinin tanıtımının en iyi şekilde yapılması için her türlü desteği ve katkıyı sağlıyoruz. Coğrafi açıdan önemli bir konuma sahip ilimizin, inşallah yakın bir gelecekte gerek yeraltı zenginlikleri, gerekse diğer zenginliklerin en iyi şekilde tanıtımı yapılarak ilimiz ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Bu vesile ile bugün burada ev hanımlarının birbirinden lezzetli arabaşı yemeğini tatmaktan büyük zevk aldım. Aslında bana göre hepsi birinci, ben kendilerini tebrik ediyor, kutluyorum." diye konuştu.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir de ilçenin kaplıcalarıyla ünlü olduğunu ve bunun ülke ve dünya çapında tanıtılması için birbirinden farklı etkinliler düzenlediklerini belirtti. Başkan Erbir, "Bugün arabaşı yemeğimizin tanıtımını yapıyoruz. Bunun yanı sıra Mayıs ayında da madımak festivali düzenleyeceğiz. Bu festival için Kültür Turizm Bakanlığımızla gerekli istişareyi yapıyoruz. Burada amacımız, yeni nesillerimizin arabaşı kültürünü yaşaması ve geleceğe aktarılmasını sağlamak. Yine bu etkinliğimizin asıl amacı ise yemek kültürümüz sayesinde ilçemizin en büyük zenginliği olan şifalı kaplıcalarımızın ülke ve dünya çapında tanımının yapılmasıdır. Burada dereceye giren yarışmacılarımıza çeyrek altın ve çeşitli hediyeler takdim edeceğiz." şeklinde konuştu.

Arabaşı yemeğinin jüri başkanlığını yapan Yozgat SGK Müdürü Duran Cesur da ev hanımlarından oluşan yarışmacıların hazırladığı arabaşı çorbası ve hamurunu tadarak not verdi. Cesur, "Hanımlarımızı kutluyorum, gerçekten hazırladıkları arabaşı yemeği hepsi birbirinden lezzetli olmuş. İnşallah bu gelenek haline gelerek yeni nesillerimize ilimizin bu yemek kültürü aktarılır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve İl Başkanı Fahri Açıkgöz, dereceye giren yarışmacılara birer altın ve çeşitli hediyeler verdi. YOZGATIN SESi

Bu haber 5186 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

Sarıkaya  KATEGORİSİNDEN HABERLER

Sarıkayada Antik Tiyatro Kazı Çalışmaları Başladı

Sarıkayada Antik Tiyatro Kazı Çalışmaları Başladı Sarıkaya ilçesinde Roma dönemine ait antik tiyatro olduğu tahmin edilen alanda ön kazı çalışması başladı.

Yozgat Sarıkaya da Muhtarlık Tartışmaları Ölümle Sonuçlandı.

Yozgat Sarıkaya da Muhtarlık Tartışmaları Ölümle Sonuçlandı. Yozgatın Sarıkaya ilçesine bağlı Mesçitli köyü muhtarı, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü.

Sarıkaya MYO İnşaatına Teskomb Gelen Başkanı Akgül den Destek Geliyor

Sarıkaya MYO İnşaatına Teskomb Gelen Başkanı Akgül den Destek Geliyor Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı ve A...

Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisini Açtı

Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisini Açtı Yozgatın Sarıkaya İlçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından 2011-2012 eğitim öğretim yılı, yıl sonu sergisi açıldı.

Sarıkayada KOSGEB Desteği İle İş Yeri Açıldı

Sarıkayada KOSGEB Desteği İle İş Yeri Açıldı Yozgatın Sarıkaya ilçesinde Küçük ve Orta Sanayiciyi Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteğiyle kurulan i...

Esnaf Kredi Faizleri Arttı

Esnaf Kredi Faizleri Arttı Yozgatın Sarıkaya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Güler, esnaf kredi faizlerinin yükse...

Yozgat'ta Çiftçiye Mazot Ve Gübre Desteği Ödemeleri Başladı

Yozgat'ta Çiftçiye Mazot Ve Gübre Desteği Ödemeleri Başladı Yozgatta çiftçiye mazot, kimyevi gübre ve toprak analiz destekleme prim ödemeleri başladı.

Yozgattaki Kazada 2 Kişi Öldü!

Yozgattaki Kazada 2 Kişi Öldü! Yozgat'ta meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti.

SARIKAYA'DA GSS KUYRUĞU

SARIKAYA'DA GSS KUYRUĞU Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde Genel Sağlık Sigortası (GSS) için gelir testi yaptırmak isteyen vatandaşlar Sosyal...
  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.