YOZGAT HABERLERİ SAĞLIK GÜVENLiK iNTERNET TEKNOLOJi Foto Galeri Video Galeri
Yaşam Laboratuar Eleman ilanıYozgatlı Esnaf ve işadamları Derneği

Alıcın Faydaları Nelerdir?

Alıcın  Faydaları Nelerdir?
17 Ekim 2011, 10:52
SAĞLIK
0 Yorum
Bu haber 6066 defa okunmuştur.
Facebook   
YOZGATLI

Alıç yapraklarından, çiçekleri ve meyvelerinden yapılan ilaçlar Avrupada reçeteli ilaç biçiminde satılıyor.

Latince adı Crataegus monogya olan alıç bitkisi, birçok kalp ve kan dolaşımı rahatsızlıklarında kullanılacak bitkilerin başında gelir. Genellikle anjin, ateroskleroz, konjestif kalp yetmezliği ve hipertansiyon gibi kalp-damar hastalıklarının önlemesinde ve tedavisinde kullanılır.

Triterpenoid saponinler, aminler ve flavonlar alıç bitkisinde bulunan ve de kalp-damar sağlığı üzerinde olumlu etki gösteren bileşiklerdir.
Alıçın Faydaları

• Avrupa’da yapılan araştırmalarda alıçın kan basıncını dengelediği, kalbin kasılma gücünü çoğalttığını, kalbe ve beyne kan akışını artırdığını ve kalbi kalp ritm bozukluğuna yönelik koruduğu tespit edilmiştir.

• Standardize edilmiş alıç formülasyonlarıyla kronik kalp yetmezliği olanlar üzerinde yapılan araştırmada olumlu etkileri saptanmıştır.

• Phytotherapy Research  2002 Şubat sayısında yayınlanan bir klinik araştırmanın sonucuna göre, alıç özü kan basıncı azaltmaya yardımcı olmaktadır.

• Kalbe yetersiz kan akışı sebebiyle görülen göğüs ağrısı (anjin) içinde kullanılabilir. Kalbin fazla çalışmasını engelleyerek kalp atışı sıklığını azaltıcı etki gösterir.

• Damarları genişleten ve kalbe kan ve oksijen akışına  yardımcı olan bioflavononid alıçta yüksek oranda bulunur.

• Bioflavonoidler aynı zamanda kan damarlarının çeperlerini kuvvetlendirir ve vücudun diğer bölgelerine olan kan akışında da düzenleyici rol oynar.

• Alıç yaprakları çiçekleri ve meyvesinden hazırlanan ilaçlar Amerikada en fazla satan bitkisel ilaçlar arasında bulunuyor.

• Alıç bitkisindeki maddeler kalp kasları dejenerasyonunda ve koroner damarlardaki daralmalar nedeniyle yeterli orandaki kanın ve oksijenin kalp kaslarına gidememesiyle olan oksijen yetersizliğine yönelik olarak kalbi koruyucu özelliktedir.

• Kalp ritim bozuklukları, kalp yetmezliği, sinirsel kalp çarpıntıları, kalp krizi sonrası, damar sertliği, yüksek kan basıncı alıçın faydalı olduğu rahatsızlıklardır.

• Alıç bitkisindeki bileşikler kolesterolü ve damarlardaki plaket oluşumunu azaltıcı etki gösterir.

• British Journal of General Practice  2006 Haziranda yayınlanan araştırmada Tip 2 diyabet hastaları 16 hafta boyunca günde 1200 mg alıç kullanmış ve süre sonunda diyastolik kan basıncında önemli bir düşüş olduğu tespit edilmiştir.

• Yapılan araştırmalar alıç bitkisinin ikinci derece kalp yetmezliğinin tedavisinde yararlı olduğunu gösteriyor.

• Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu alıcın kalp yetmezliğinde (devre I ve devre II) kullanımına onay vermiştir.
Alıç Nasıl Kullanılır ?

Çay olarak kullanılabildiği gibi kapsül olarak da bulunur.

Koroner kalp hastalığı ve kalp yetmezliğinde standardize edilmiş preparatlar kullanılmalıdır. Çayı daha çok kalp-damar sağlığını korumak amacıyla içilir.

Önerilen dozlar genellikle günlük 160-1800 mg arasında değişmektedir. %2 – %3 oranında flavonoidler ya da %18 – %20  prosiyanidin içeren standardize ekstreler kullanılır.
Alıç Çayı Nasıl Demlenir?

İnce kıyılmış 1 tatlı kaşığı alıç bitkisi bir bardak kaynar suyla haşlandıktan sonra 10 dakika demlenir ve süzülerek içilir. Balla tatlandırılabilir. Günde 2-3 bardak içilebilir.

Tedavide yalnızca çiçekli alıç yaprağı kullanılmalıdır. Alıç meyvası veya çiçeksiz yaprağı yeterli etkiye sahip olmadığı için kullanılmamalıdır.
Alıçın Yan Etkileri Var mı?

Bitkisel preparatların herhangi bir rahatsızlık için kullanımı tıbbi gözetim altında olmalıdır.

Digoksin, beta-blokerler ve kalsiyum kanal blokerleri, nitratlar, erektil disfonksiyon ilaçları kulllananlar doktorlarına danışmadan kullanmamalıdır.

YOZGATIN SESi

Bu haber 6066 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

SAĞLIK  KATEGORİSİNDEN HABERLER

Sigara kadar tehlikeliymiş!

Sigara kadar tehlikeliymiş! İyi uyumanın ölümcül kalp krizi riskini yarı yarıya kestiği belirtildi. Uzmanlara göre uykusuzluk sigara kadar kalb...

Horlamaya şarkılı tedavi!

Horlamaya şarkılı tedavi! İngiltere’deki Exeter Üniversitesi’nden biliminsanları kronik horlama problemi olan 30 kişiye her gün uygulamaları ...

Beyni Güçlendirmek İçin ...

Beyni Güçlendirmek İçin ... Fiziksel aktivitenin birçok faydasının arasında stresi düşürdüğü ama aynı zamanda beyni gelecek streslere karşı dir...

Beyin sağlığını koruyormuş!

Beyin sağlığını koruyormuş! Günde iki fincan sıcak çikolata içmenin, yaşlı kişilerin beyin sağlığını ve bilişsel becerilerini koruyabileceği be...

Duran Kalpleri 24 saatte bile çalıştıracaklar ...

Duran Kalpleri 24 saatte bile çalıştıracaklar ... Stony Brook Üniversitesi Tıp Okulu bilim insanları kalbin durmasından birkaç dakikada sonra değil 24 saat içinde bi...

İyi uykuyla daha geç yaşlılık!

İyi uykuyla daha geç yaşlılık! ABD'de yapılan araştırmaya göre, iyi uyumayanların derisinin erken yaşlandığı ortaya çıktı.

Çayın çok önemli faydası!

Çayın çok önemli faydası! Prostat kanserinin yayılmasını durduruyor. Günde en az 5 fincan çay içen erkeklerin ileri evre prostat kanserine...

Şeftalinin İnanılmaz Faydaları

Şeftalinin İnanılmaz Faydaları Yaz meyvelerinin arasında yer alan ve en çok tüketilen şeftalinin bilinmeyen faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız...

Maymunlara kafa nakli oldu sıra ...

Maymunlara kafa nakli oldu sıra ... Kafa naklinin 2 yıla kadar mümkün olabileceği bildirildi.
  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.