YOZGAT HABERLERİ SAĞLIK GÜVENLiK iNTERNET TEKNOLOJi Foto Galeri Video Galeri
Yaşam Laboratuar Eleman ilanıYozgatlı Esnaf ve işadamları Derneği

Az yakan dizel Porsche Türkiyede

Az yakan dizel Porsche Türkiyede
26 Eylül 2011, 00:54
ARABALAR
0 Yorum
Bu haber 3846 defa okunmuştur.
Facebook   
YOZGATLI
Aracın Turbo modelinin fiyatı 666 bin lira olurken, 4S modeli 518 bin TL.

İç dizaynı, motor hacmi, dış görünümüyle spor modellere iyi bir alternatif oluşturan Panamera dizel, 80 litrelik deposuyla 1,200 kilometre yol katediyor.

Panamera dizeli Türk müşterilerle buluşturan otomotiv firmasının mağaza müdürü Ömer Kesgin, yaptığı açıklamada, Porsche'nin 2011 yılında 3 motor ve benzinli modellerinin üretildiğini belirterek, 2012 dizel modelini kendilerinin Türkiye'ye getirdiğini söyledi.

Panamera'de 3 bin cc dizel motor bulunduğunu anlatan Kesgin, otomobilin 250 beygir gücünde olduğunu ve 100 kilometreye 6,8 saniyede ulaştığını kaydetti.

Otomobilin 80 litrelik deposuyla 1,200 kilometre yol yapabildiğini dile getiren Kesgin, otomobilin aksesuarlarının müşterilerin kişisel istekleri doğrultusunda oluşturulabildiğini belirtti.

2011 yılında üretilen araçların benzinli ve büyük motorlu olduğu için yakıt tüketimleri ve vergilerinin yüksek olduğunu ifade eden ''Ancak bu otomobil 100 kilometrede 6 litre yakıyor. Bu da bildiğiniz gibi epey ekonomik oluyor'' dedi.

Türkiye'de tasarrufun önemli olduğunu belirten Kesgin, ''Ne kadar lüks otomobil olursa olsun, illa ki dizel olan otomobiller tercih sebebi. O yüzden benzinli otomobillerde bir depo benzinle 500 kilometre gidilirken, dizel otomobille bir depo benzinle 1,200 kilometre yol yapabiliyorsunuz'' diye konuştu.

VERGİDEN YARI YARIYA TASARRUF
Yeni model Porsche'nin, firmanın önceki modellerine göre vergi avantajı olduğunu da anlatan Kesgin, önceki modellerden 3,600 cc motor Porsche'nin vergisinin yıllık 7 bin lira, 4,400 cc motora sahip modellerin vergisinin ise 15 bin lira, Panamera'nın yıllık vergisinin ise 4 bin lira civarında olduğunu kaydetti.

Bunun yanı sıra otomobilin yakıt tüketiminin de eskisine göre yarı yarıya uygun olduğunu belirten Kesgin, benzinli araçların 100 kilometrede 16 litre, Panamera'nın ise 6 litre yakıt tükettiğini söyledi. Kesgin, dizel olmasına rağmen otomobilin performansının benzinli modellerden aşağı kalmadığını da söyledi.

Otomobilin iç dizaynı hakkında da bilgi veren Kesgin, aracın döşemelerinin hakiki dakota derisinden olduğunu, 4 koltuğunda ısıtma ve soğutma sistemleri bulunduğunu kaydetti.

Koltukların elektrikli hafıza sistemine sahip olduğunu dile getiren Kesgin, ''Sürücünün kullanımına uygun tasarlanabiliyor. Özel müzik sisteminden tutun otomobilin airmatik sistemi dediğimiz yüksekliğini bile ayarlayabileceğiniz özellikleri var'' dedi.

Otomobilin saatte 247 kilometre hız yapabildiğini anlatan Kesgin, araçta 8 ileri şanzıman bulunduğunu, viteslerin çok olmasının özellikle uzun yolda otomobilin daha rahat yol alıp daha az yakıt tüketmesine olanak sağladığını belirtti.

Bazı müşterilerinin yüksek gelir grubuna sahip olmalarına rağmen yine de yakıt tüketimi ile ilgili kaygıları olduğunu ifade eden Kesgin, ''Dizel otomobil bekleyen çok müşterimiz var. Biz de gerekli reklamlarımızı yaptık'' dedi. Şu an ellerinde 2 adet Panamera dizel modeli olduğunu kaydeden Kesgin, 4 otomobilin daha geleceğini söyledi.

Panamera'nın fiyatlarının 150 bin Eurodan başladığını da ifade eden Kesgin, donanımına göre fiyatının 190 bin Euroya kadar çıkabildiğini sözlerine ekledi. YOZGATIN SESi

Bu haber 3846 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

ARABALAR  KATEGORİSİNDEN HABERLER

Hem karada hem suda giden araba!!! Watercar

Hem karada hem suda giden araba!!!   Watercar 1999 yılında ABD'deki Water Car firması tarafından geliştirilmeye başlanan hem kara hem de suda giden aracın en...

Hidrojen yakıt pili çalışan otomobil

Hidrojen yakıt pili çalışan otomobil Hitit Üniversitesi öğrencisi 7 mühendis adayı, hidrojen yakıt pili sistemiyle çalışan otomobil yaptı.

2012 yılının en pahalı otomobilleri! (Resimli)

2012 yılının en pahalı otomobilleri! (Resimli) Para mutluluğu satın alamaz, ancak bu otomobilleri kullanmak her insanı mutlu eder.

Türkiye de bir ilk! Hidrojenli Taksi.

Türkiye de bir ilk! Hidrojenli Taksi. Türkiye nin hidrojenle çalışan ilk ticari aracı Kayseri de geliştirildi. Aracın test sürüşünü Enerji Bakanı Taner ...

Araba Değil Cep Telefonu

Araba Değil Cep Telefonu Toyotanın bu yeni konsepti aslında bir otomobil ama ona tekerlekli cep demek daha doğru olabilir.

Chevrolet Aveo da satışa çıktı

Chevrolet Aveo da satışa çıktı Sedan pazarı olan Türkiye'de Chevrolet Aveo da yenilenen tasarımıyla satışa sunuldu.

Türkiye nin ilk sürücüsüz aracı

Türkiye nin ilk sürücüsüz aracı Okan Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesindeki UTAS (Ulaştırma Teknolojileri ve Akıllı Otomotiv Sis...

İkinci el lüks araçları sıfır diye sattılar

İkinci el lüks araçları  sıfır diye sattılar Almanya, Hollanda ve Belçika dan toplanan lüks araçların sıfır km gibi Türkiye ye sokulduğu ortaya çıktı. 200 mil...

Bu araba sizi asla rahat bırakmayacak!

Bu araba sizi asla rahat bırakmayacak! Bir arabalar eksikti... Ceplerin kullanıcı konum ve verilerini paylaşmasına alıştık ama bu olay "bu kadarı fazla...
  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.