YOZGAT HABERLERİ SAĞLIK GÜVENLiK iNTERNET TEKNOLOJi Foto Galeri Video Galeri
Yaşam Laboratuar Eleman ilanıYozgatlı Esnaf ve işadamları Derneği

447 milyar dolarlık paket

447 milyar dolarlık paket
11 Eylül 2011, 00:36
EKONOMi HABERLERi
0 Yorum
Bu haber 3534 defa okunmuştur.
Facebook   
YOZGATLI
AVRUPA FAİZ ARTIRIMLARINA SON VERDİ

 Avrupa Merkez Bankası, dün saat 14:45'te piyasalar açısından çok kritik olan faiz kararını açıkladı. Avrupa Merkez Bankası gösterge faizleri değiştirmeyerek yüzde 1,50'de sabit bıraktı. Saat 15:30'da başlayan basın açıklamasında Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet konuştu.

 Trichet hem faiz kararını hem de Avrupa ekonomilerinin durumunu değerlendirdi.

 Avrupa Merkez Bankası'nın durgunluk endişelerinin arttığı son dönemde faiz artırımlarına son vermesi beklentisi karşılık buldu. Ayrıca Trichet'nin İtalya, Yunanıstan gibi sorunlu ülkelerın durumuna ilişkin değerlendirmeleri de piyasalar açısından hayati önem taşıyordu.

İşte Trichet'nin konuşmasından en önemli başlıklar:

 * ENFLASYON MUHTEMELEN GELECEK YIL DÜŞECEK

 * İKİNCİ ÇEYREKTE EKONOMİK BÜYÜME YAVAŞLADI

 * PARASAL LİKİDİTE BOL OLMAYA DEVAM EDİYOR

 * KISA VADELİ FAİZ ORANLARI DÜŞÜK

 * PARA POLİTİKASI DURUŞU GENİŞLEMECİ

 * TÜM GELİŞMELERİ ÇOK YAKIN ŞEKİLDE İZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 * TÜM STANDARD OLMAYAN TEDBİRLER GEÇİCİ BİR YAPIDA

 * ECB LİKİDİTESİ, BANKALARIN LİKİDİTE TARAFINDAN SIKIŞMAMALARINI SAĞLAYACAK

 * BİR DİZİ GELİŞME, AVRUPA PARA BİRLİĞİNDE İVMEYİ DÜŞÜRÜYOR VE BÜYÜMEYİ AZALTIYOR

 * BÜYÜME, ÇOK ILIMLI OLACAK

 * ECB EKİBİ, 2011'DE BÜYÜMENİN YÜZDE 1.4-1.8 OLMASINI BEKLİYOR

 * ECB EKİBİ, 2012'DE BÜYÜMENİN YÜZDE 0.4-2.2 OLMASINI BEKLİYOR

 * REEL GSYH'NIN İKİNCİ YARIDA ÇOK YAVAŞ ŞEKİLDE ARTMASINI BEKLİYORUZ

 * BÜYÜME TAHMİNİ ARALIKLARI AŞAĞI YÖNLÜ REVİZE EDİLDİ

 * ENFLASYON ORANLARI BÜYÜK OLASILIKLA ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA YÜZDE 2' NİN ÜZERİNDE KALACAK

 * BANKALAR, HÜKÜMET DESTEKLERİNİN AVANTAJLARINI KULLANMALI

 * EURO BÖLGESİNİN ILIMLI ŞEKİLDE BÜYÜMESİNİ BEKLİYORUZ

 * HÜKÜMETLER MALİ KONSOLİDASYON REFORMLARINI UYGULAMALI

 * ÖNLEYİCİ MALİ TEDBİRLER VE ZAMANINDA UYGULANMALARINA İHTİYAÇ VAR

 * MALİ KONSOLİDASYON VE MALİ REFORMLAR EL ELE GİTMELİ

 * KARARLAR OYBİRLİĞİ İLE ALINDI

 * BUGÜN ENFLASYON RİSKLERİ DENGEDE

 * BİR AY ÖNCE BÜYÜME İÇİN RİSKLERİN DENGELİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORDUK, BUGÜN SÖZ KONUSU DEĞİL

 * EURO BÖLGESİ BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN GENELİ İÇİN BİR LİKİDİTE SORUNU YOK

 * LİKİDİTE SAĞLAMAK KONUSUNDA ÇOK KARARLIYIZ

 * EKONOMİK DURUM DEĞERLENDİRMEMİZİ CİDDİ ŞEKİLDE DEĞİŞTİRDİK

 * İTALYA'NIN ÖNCEKİ TAAHHÜTLERİNİ TEYİT ETMESİ ECB İÇİN ÇOK ÖNEMLİ. İTALYA SÖYLEMİŞ OLDUKLARINI UYGULUYOR

 * 21 TEMMUZ'DA ALININ TÜM KARARLARIN TAM OLARAK UYGULANMASINI BEKLİYORUZ

 * EFSF'NİN GENİŞLETİLECEĞİNİ, ÇALIŞACAĞINI VE İKİNCİL PİYASADA MÜDAHALE EDECEĞİNİ ÖNGÖRÜYORUZ

 * TAHVİL ALIM PROGRAMI KONUSUNDA, NE KADAR ALIM YAPTIĞIMIZI GÖREBİLECEĞİNİZİ İFADE ETMEKTEN BAŞKA SÖYLEYECEĞİM BİRŞEY YOK

 * GLOBAL EKONOMİDE VE ÖNDE GELEN EKONOMİLERDE MUAZZAM BİR SEVİYEDE BELİRSİZLİK VAR

 * BAZI HÜKÜMETLER İLE KONUŞMAK ÇOK ZOR.

 * YUNANİSTAN'IN MALİ TEDBİRLERDE EĞRİNİN ÖNÜNE GEÇMESİ GEREKLİ. YUNAN HÜKÜMETİNİN GEREKLİ OLAN NE VARSA YAPACAĞINI VARSAYIYORUZ

 * MERKEZ BANKALARI, HÜKÜMETLERİN YERİNE ALAMAZ.

 * STANDARD VE STANDARD OLMAYAN POLİTİKA TEDBİRLERİ OLARAK NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ

 * ALARMDAYIZ, OLAĞANÜSTÜ ÇABA GEREKTİREN BİR DURUMDAYIZ

AVRUPA BORSALARI UMUTLU
 Bu kararın ve açıklamaların hemen öncesinde ise Avrupa borsalarında bir yükseliş havası hakimdi. Almanya Borsası başta olmak üzere Avrupa borsalarında değer artışları yüzde 1'i bulmuş, hatta bazı borsalarda çoktan geçmiş durumda.
 Kararın ardından ise başta Almanya Borsası önderliğinde kâr satışları yaşanıyordu.

BERNANKE ELİNİ AÇIK ETMEDİ
 Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke Minesota Ekonomi Kulübü'nde yaptığı sunumun ardından yine kartlarını açık etmedi. FED'in elinde parasal genişleme için çok sayıda enstrüman olduğunu söyleyen Bernanke, ilave parasal genişleme paketi içinse yine eylül ayındaki FED toplantısını işaret etti.

BEJ KİTAP
 Bu sunum öncesinde piyasalarda Bej kitap endişesi yaşandı.
 ABD'de 7 bölgenin ekonomisinin zayıflık sinyalleri verdiğine işaret eden Fed'in Bej kitap raporu, ABD'de ekonomiye ilişkin endişeleri artırdı. Amerikan Merkez Bankası Fed'in çeşitli bölgelerden aldığı ekonomik verilere dayanarak hazırladığı "Bej kitap" raporuna göre, ABD’de bazı bölgelerde önemli yavaşlama görüldü. Fed, ekonominin özellikle son haftalarda hızını düşürdüğünü, birçok bölgenin ekonomik zayıflığı olduğuna dikkat çekti.Fed Başkanı Ben Bernanke geçtiğimiz ay ekonominin beklenilenden daha zayıf seyrettiğini, politika yapıcıların büyümeyi desteklemek ve işsizliği azaltmaya ilişkin yolları 20-21 Eylül'deki toplantılarında tartışacaklarını açıkladı.Raporda, “ekonomik aktivite ılımlı hızda genişlemeye devam ediyor, ancak bazı bölgeler ekonomik aktiviteye ilişkin karışık, zayıf sinyaller not ettiler” ifadeleri yer aldı.

YATIRIMCIYA UYKU YOK
 Yine ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye saati ile 02:00'da yapacağı konuşma da piyasalar için çok kritik.
 Obama'nın, istihdam yaratmak amacıyla vergi kesintileri ve hükümet harcamalarını içeren 300 milyar dolarlık paket açıklaması bekleniyor.
 Bloomberg televizyonu Obama'nın, vergi kesintileri, altyapı yatırımları ve eyalet ile yerel yönetimlere doğrudan yardım olmak üzere gelecek yıl 300 milyar doları aşkın bir miktarı ekonomiye enjekte ederek istihdamı artırmayı hedeflediğini duyurdu. Obama'nın Kongre'ye, vergi gelirlerini artırarak kısa vadeli istihdam yaratma önlemlerinin maliyetini telafi etmesi çağrısında bulunacağı belirtildi. Vergi gelirlerinin artırılmasının, Obama'nın ülke borcunun azaltılması için gelecek hafta Kongre'ye sunacağı uzun vadeli bütçe açığını azaltma paketinde yer alacağı kaydedildi.

ABD BAŞKANI OBAMA, YENİ İSTİHDAM PAKETİNİ AÇIKLADI
 ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin "ulusal bir krizle" yüz yüze olduğunu belirterek, vergi indirimi ve kamu harcaması içeren yeni istihdam paketini açıkladı.

 Kongre'nin özel oturumunda konuşan Obama, yavaşlayan ABD ekonomisinin canlandırılması ve yüzde 9,1 oranındaki işsizliğin düşürülmesi için yeni paketin bir an önce onaylanmasını istedi.

 Yeni paketin 447 milyar dolarlık bir maliyet içerdiği belirtiliyor. Piyasalardaki beklenti ise açıklanacak olan paketin 300 milyar dolar büyüklüğe sahip olacağı yönündeydi. Obama'nın, 2012'de yeniden başkan seçilme şansını artırması için hayati önem taşıyan bu paketin Kongre'de onaylanması için, çoğunluğu ellerinde bulunduran Cumhuriyetçiler ile zorlu bir mücadeleye gireceği ifade ediliyor.

 Günlerdir beklenen konuşmasında Obama, Kongre üyelerine, "Bu paket yavaşlayan ekonomiye bir hareket getirecek ve şirketlere, eğer yatırım yaparlarsa ve istihdamı artırırlarsa, ürün ve hizmetlerini satacak müşteri bulacakları konusunda güven verecek. Bu yüzden bu istihdam planını derhal geçirmelisiniz" diye konuştu.

 Obama'nın ekonomiyi canlandırma planı, işsizlik sigortası konusunda 49 milyar dolar, okulların modernize edilmesi için 30 milyar dolar ve ulaştırma altyapı projeleri için de 50 milyar dolarlık bir maliyet içeriyor. Ancak paketin en önemli maliyet kalemini, işçiler ve özellikle küçük işletmeler için getirilecek 240 milyar dolarlık vergi indirimi oluşturuyor. Plana göre, istihdam vergisi ve maaşlardan kesilen vergiler gelecek yıl yarı yarıya düşürülecek.

 Bunların dışında; 35 milyar dolar öğretmenler, itfaiyeciler ve polis memurlarının işsiz kalmasını önlemek amacıyla kullanılacak. 15 milyar dolar boş ve oturulamaz durumdaki evlerin yenilenmesi, 5 milyar dolar da dar gelirli gençlerin ve yetişkin işçilerin desteklenmesi için harcanacak.

 Obama'nın planına göre, 15 bin okul yenilenecek ve 280 bin öğretmenin işsiz kalması engellenecek. Ayrıca, binlerce yeni öğretmen iş bulacak.

 Anketlerde yüksek işsizlik nedeniyle oy oranının azaldığı görülen Obama'nın yeni paketi, 105 milyar dolarlık bayındırlık işlerini de içeriyor. Buna göre, eskimiş yollar ve köprüler onarılacak ve böylece işsiz yol işçileri de iş bulmuş olacak.

 Obama, plana karşı çıkan Cumhuriyetçiler'e de seslenerek, "Şimdi, siyasi sirki bırakma ve ekonomiyi büyütmek için gerçekten bir şeyler yapma zamanı geldi" dedi.

 Barack Obama, ayrıca, Panama, Kolombiya ve Güney Kore ile de ticaret anlaşmaları yapılması için engellerin kaldırılmasını istedi. Obama, "Eğer Amerikalılar Kia ve Hyundai araba alabiliyorsa, ben de Güney Koreliler'i Ford, Chevrolet ve Chrysler arabaların içinde görmek istiyorum. 'Made in America' damgası vurulmuş daha çok ürünün dünyada satıldığını görmek istiyorum" ifadesini kullandı.

 Obama, 450 milyar dolarlık paketi vergi artışları, harcamalarda kesintiler ve sağlık harcamalarını azaltarak finanse etmeyi planlıyor. Finansman konusundaki ayrıntıların, ABD'nin uzun dönemli borçlarının düşürülmesiyle ilgili önerilerle birlikte önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

 KAYNAK: HABERTÜRK YOZGATIN SESi

Bu haber 3534 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

EKONOMi HABERLERi  KATEGORİSİNDEN HABERLER

Sigortalarınızı Yozgatta Yaptırın!!!

Sigortalarınızı Yozgatta Yaptırın!!! Yüksek sigorta ve kasko prim bedeli ödemek istemeyen sürücüler, plakalarını Anadolu illerinde tescil ettirerek yarı...

Trafik cezanızı iptal ettirin!

Trafik cezanızı iptal ettirin! Peş peşe gelen cezalar ile şok olan sürücüler müjde.

Facebook'ta batan 12 Türk!

Facebook'ta batan 12 Türk! Bütün dünyada heyecan yaratan ancak işlem görmeye başladıktan sonra en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Faceb...

Tkdk den Arıcılık Projelerine Yüzde 50 Hibe Dekstek

Tkdk den Arıcılık Projelerine Yüzde 50 Hibe Dekstek Tarım sektörünün gelişmişlik düzeyinin ve kırsalda yaşayan nüfusun refah seviyesinin yükseltilmesi....

Türkiye Dünya ikincisi Oldu

Türkiye Dünya ikincisi Oldu Türkiye ekonomisi 2011'in tamamında yüzde 8.5 büyüdü. Böylece Türkiye Çin'den sonra en hızlı büyüyen 2. eko...

Yogisad Başkanı Ayhan Çelik, Çiftçiye Sanayi Bitkilerinin Ekimi Teşvik Edilmeli...

Yogisad Başkanı Ayhan Çelik, Çiftçiye Sanayi Bitkilerinin Ekimi Teşvik Edilmeli... Yozgat Genç Sanayiciler ve işadamları Dernek (YOGiSAD) Başkanı Ayhan Çelik, çiftçiye daha fazla gelir getirebilecek...

Dünyanın 20. büyük ülkesi!

Dünyanın 20. büyük ülkesi! Apple'ın piyasa değeri ilk kez 500 milyar doları aştı. Türkiye 735 milyar dolarlık büyüklükle dünyanın 17. ekon...

BTK "3 yılda 70 bin eleman gerekecek"!

BTK BTK Başkanı Acarer: Bu kadar elemanın üniversitelerde yetiştirilmesi olanaksız, ara eleman ihtiyacını hızlı karşıla...

Tüpraş, İrandan Petrol Almaya Devam Edecek

Tüpraş, İrandan Petrol Almaya Devam Edecek Enerji Bakanı Yıldız, İrana yönelik yaptırımlar konusunda "ABD'li heyetten bilgi aldıktan sonra, biz de bazı mu...
  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.